Menu

Hicle

Aanleiding

In opdracht van de fiets- en wandelbeurs heeft Typify in 2010 Hicle ontwikkeld. Met deze start-up kan de doelgroep op een centrale plek terecht voor informatie, maar vooral voor fiets- en wandelroutes. De aangeboden informatie en routes komt vanuit de start-up zelf, maar ook vanuit de bezoekers van de website.

Oplossing

De website maakt gebruik van de Google Maps API. Hiermee kunnen de Google Maps kaarten geïntegreerd worden in een website. De kaart staat centraal binnen Hicle. Geregistreerde gebruikers kunnen hun eigen routes vastleggen en -indien gewenst- delen met de andere bezoekers. Door simpelweg op de kaart te klikken zijn de routes punt voor punt in te tekenen. Tussen twee punten kan een rechte lijn getrokken worden, maar er kan ook voor gekozen worden om de meest snelle route te kiezen. Daarbij wordt ook nog rekening gehouden met een voorkeur voor fiets- of voetpaden.

De applicatie genereert automatisch een hoogteprofiel voor de route. De routes kunnen geëxporteerd worden naar verschillende XML formaten die GPS apparaten weer in kunnen lezen. Andersom kunnen deze routes ook weer geïmporteerd worden.

Met een premium account kunnen bezoekers banners en logo’s toevoegen aan hun route. Daarnaast zijn belangrijke POI’s (Point of Interest) vast te leggen op de kaart. Door middel van het bedrijfslogo wordt een punt op de kaart getoond waar dit bedrijf gevestigd is. Deze functionaliteit is met name interessant voor bijvoorbeeld restauranthouders in recreatiegebieden.

Om bezoekers te informeren en tegelijkertijd relevanter te worden voor zoekmachines is ook een weblog toegevoegd. Deze weblog is gebouwd op het WordPress CMS, welke volledig geïntegreerd is met de kaarten applicatie. Deze laatste is gebouwd op het CakePHP framework. Een groot deel van de kaarten functionaliteit wordt aangestuurd door middel van JavaScript.

Resultaat

Hicle wordt fanatiek gebruikt en heeft tal aan openbare routes die gedeeld kunnen worden. Dankzij de geavanceerde toepassing van de Google Maps API heeft de website veel functionaliteiten die van pas komen bij het maken en delen van routes.

Wilt u meer weten over deze case? Neem dan contact op met

Bel, mail of volg ons

Bel ons op: 070 780 11 55
Copyright © 2004 - 2018 Internetbureau Typify B.V. Regulusweg 11, 2516 AC DEN HAAG

Contact info

Sluiten
Internetbureau Typify B.V.
Regulusweg 11
2516 AC Den Haag
Bel of Fax ons:
Tel:070 780 11 55
Fax:070 780 11 52
E-mail ons:
info@typify.nl

De velden met een * zijn nodig voor een juiste verzending van dit bericht.