Menu

Magic Video Mail

Aanleiding

Magic Video Mail is een start-up in de video marketing met de thuisbasis in Brussel. Gebruikers kunnen videos met hun eigen webcam in full HD resolutie opnemen en met anderen delen. De video boodschap kan automatisch na een bepaalde periode -of aantal keer afspelen- verwijderd worden. Door middel van widgets kunnen videos op een eigen website geplaatst worden. Ook is het mogelijk om een opname functie op de eigen website te integreren. Bezoekers van uw website kunnen daarmee bijvoorbeeld video testimonials achterlaten. De video’s kunnen van een logo voorzien worden.

De initiatiefneemster heeft contact gehad met vele internetbureaus. Geen van hen durfde de uitdaging voor de bouw van de website aan te gaan, tot ze uiteindelijk bij Typify uit kwam.

Oplossing

De licentie kosten voor mediastreaming servers zijn hoog. Om hierin te besparen heeft Typify gekozen voor een oplossing met het Amazon cloud (EC2) platform. Dankzij een speciale licentievorm van de Wowza Media Server voor Amazon EC2 zijn de kosten voor hosting beperkt gebleven. Het Wowza platform maakt het mogelijk om videos soepel en snel op te nemen en af te spelen.

De website is gebouwd in het CakePHP framework. CakePHP geeft de benodigde flexibiliteit, maar bespaart tegelijkertijd enorm in de ontwikkelkosten doordat veelgebruikte onderdelen al in het framework opgenomen zijn. Het systeem is geïntegreerd met WordPress voor de benodigde weblog functionaliteit.

Resultaat

Typify heeft tegen beperkte kosten een schaalbaar en flexibel systeem ontworpen om videos op te nemen en af te spelen. Groei van de website kan eenvoudig afgevangen worden dankzij de hosting in het Amazon EC2 platform. Dankzij de integratie met het Paypal betaalsysteem zijn betalende gebruikers vanuit de hele wereld lid geworden van de website.

Wilt u meer weten over deze case? Neem dan contact op met

Bel, mail of volg ons

Bel ons op: 070 780 11 55
Copyright © 2004 - 2018 Internetbureau Typify B.V. Regulusweg 11, 2516 AC DEN HAAG

Contact info

Sluiten
Internetbureau Typify B.V.
Regulusweg 11
2516 AC Den Haag
Bel of Fax ons:
Tel:070 780 11 55
Fax:070 780 11 52
E-mail ons:
info@typify.nl

De velden met een * zijn nodig voor een juiste verzending van dit bericht.