Menu

WYSE Travel Confederation

Aanleiding

World Youth Student & Educational Travel Confederation (WYSETC) begeleid en promoot internationale reizen en uitwisselingen tussen jongeren en studenten. Daarnaast doet men onderzoek in dit vakgebied en worden regelmatig nieuwe rapporten uitgebracht.

De stichting ¬†bestaat uit meerdere onderdelen met ieder een eigen identiteit en website. De websites werden aangemaakt met het weblog systeem van WordPress.com en daar binnen onderhouden. WordPress.com biedt een cloud versie van het bekende WordPress CMS. Als gebruiker kun je beperkt plugins en thema’s toepassen. WYSETC liep dan ook regelmatig tegen de beperkingen van deze oplossing aan en vroeg Typify om raad.

Oplossing

In een eerste stap heeft Typify in kaart gebracht welke kosten WYSETC kwijt is aan verschillende systemen voor hun online activiteiten. Daaruit is voortgekomen dat enkele pakketten opgezegd of vervangen konden worden. Hiermee is niet alleen direct in de kosten gesneden, maar ook de kwaliteit van dienstverlening vooruit gegaan. Zo is bijvoorbeeld de storingsgevoelige Exchange omgeving verhuisd naar de Office 365 cloud dienstverlening, maar bijvoorbeeld ook de aflevering en conversie van nieuwsbrieven verbeterd door het vervangen van het nieuwsbriefsysteem.

Voor de websites ging Typify aan de slag met het WordPress Multi-User (MU) systeem. Dankzij WordPress MU kan een netwerk van websites opgezet worden. Door gebruik van meerdere thema’s en plugins kan WYSETC unieke websites binnen hun netwerk opzetten. Voor ieder evenement of sub-organisatie kan men zelf een nieuwe website uitrollen, ontwerpen en invullen.

De websites worden gehost in het Amazon Cloud netwerk. In het geval van evenementen of pers uitingen kan op deze manier extra traffic relatief eenvoudig en goedkoop opgevangen worden.

Door een koppeling te bouwen met het vTiger CRM systeem kunnen de leden van WYSETC nu ook op de website inloggen. Daarmee biedt de website direct Extranet functionaliteit.

Resultaat

Dankzij de brede expertise van Typify heeft WYSETC een flinke stap vooruit kunnen maken in de technische omgeving. Keuzes die in het verleden gemaakt zijn blijken niet altijd meer bij de huidige eisen en wensen aan te sluiten. Door de nodige optimalisatie van systemen is niet alleen op kosten bespaard, maar ook een hoop frustratie weggenomen.

De websites zijn een belangrijke spil in de online activiteiten en worden volop gebruikt door leden en de doelgroep.

Wilt u meer weten over deze case? Neem dan contact op met

Bel, mail of volg ons

Bel ons op: 070 780 11 55
Copyright © 2004 - 2018 Internetbureau Typify B.V. Regulusweg 11, 2516 AC DEN HAAG

Contact info

Sluiten
Internetbureau Typify B.V.
Regulusweg 11
2516 AC Den Haag
Bel of Fax ons:
Tel:070 780 11 55
Fax:070 780 11 52
E-mail ons:
info@typify.nl

De velden met een * zijn nodig voor een juiste verzending van dit bericht.