Terug naar overzicht

Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw

Een snelle zoekmodule voor de Overheid
150%
More visitors
2022
Date
3+
Sites

Client

Het doel van de Rijksoverheid website is om burgers te voorzien van informatie over wet- en regelgeving. Om het de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, is het van belang dat zij op een snelle en eenvoudige manier de juiste informatie kunnen winnen. 

De Rijksoverheid wil dat bouwbedrijven vanuit TloKB de kans krijgen om milieubewuster te bouwen en dat zij op een makkelijke manier informatie kunnen winnen. Alle informatie omtrent vergroening en verantwoord bouwen staan in verschillende databases. Op de Rijksoverheid website wordt ervoor gezorgd dat alle bronnen doorzocht kunnen worden, maar dit wordt in zijn geheel op één pagina gepresenteerd. Door onze ervaring op het gebied van database search en omdat wij denken in slimme oplossingen waren wij de juiste partij.

 

Problem

TloKb bood voorheen informatie aan vanuit vier verschillende bronnen. De uitdaging was om hier een zoekmodule voor te bouwen. Natuurlijk wel binnen de rijkshuisstijl. Hier staan strikte design regels in die ervoor zorgen dat de herkenbaarheid van de Rijksoverheid blijft gewaarborgd.

Daarnaast waren er geen koppelingen, omdat veel informatie niet aan elkaar gelinkt was. Er was geen centrale ingang voor de informatie, waardoor dit moeilijk te bereiken was voor de doelgroep.

 

Solution

We worden enthousiast als we structuur mogen aanbrengen in alle chaos aan informatie. En dat mochten we voor TloKB ook doen. We hebben een slimme search oplossing bedacht en toegepast voor de verschillende databases die structuur en duidelijkheid brengen. 

Het resultaat is een platform waarmee vier verschillende informatiestromen bij elkaar komen. Heel handig voor de doelgroep dus! De nodige informatie wordt eenvoudig bij elkaar gezocht op basis van zoektermen, waarna het resultaat binnen enkele seconden én binnen één bron overzichtelijk wordt vertoond. We zijn overigens goed in veiligstellen. Één van deze informatiestromen zit namelijk achter een beveiligde login, omdat deze gegevens niet publiekelijk mogen worden ingezien.